5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı mükemmel esenlayacak şekilde takılması gereken parçerge.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan acil mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha umum kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Kaçış yolları ve özge tedbirler, yangın veya öbür acil durumlarda birey emniyetliğinin sırf bir numara bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş pazari dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı Yangın Merdiveni Kapısı veya yangın dedektörü tarafından arama edilen mekanizma yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bu doğrultuda devlet bile görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine akla yatkın bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını derneşik kontroller Yangın Kapısı ile denetlemek ve bakmak değerlidir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya vesair ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış bapsı namına yapı huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak sinekonstrüksiyonsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna demetlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca Yangın Merdiveni Kapısı ortaya çıhun dumanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek kucakin bapnın sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “5 Basit Teknikleri için yangın kapısı”

Leave a Reply

Gravatar